La CUP presenta al·legacions contra la revisió de l'autorització ambiental de Griñó

Les instal·lacions que té l'empresa Griñó a Constantí són les causants dels nombrosos episodis de males olors que ha patit la Canonja

Aquesta setmana el Grup Municipal de la CUP de la Canonja ha presentat al·legacions contra la sol·licitud de renovació de l'autorització ambiental de l'empresa Griñó, dedicada a la gestió de residus urbans i industrials, i situada al terme municipal de Constantí. El motiu de les al·legacions és que l'empresa ha estat la causant dels nombrosos episodis de males olors que ha sofert la Canonja els últims anys, unes pudors de brossa originades en les males instal·lacions de l'empresa. Malgrat que les denúncies veïnals van ser registrades i que la Guàrdia Municipal de la Canonja va aixecar diferents actes degut a les queixes, l'empresa segueix dient que els seus estudis odorífers demostren que no tenen cap responsabilitat. Un fet del tot impossible, ja que les pudors que rebia la Canonja eren de brossa, justament quan l'empresa es dedicava a dipositar residus a les seves naus sense cap tipus de protecció ni aïllament.

En les al·legacions presentades, la CUP ha demanat que l'empresa aporti solucions tecnològiques per la reducció de les pudors i que aquestes siguin quantificades respecte la situació actual. L'empresa s'ha limitat a presentar una proposta de solució tecnològica, consistent en una nebulització de les olors, però no ha aportat cap percentatge de reducció d'olors ni cap estudi que certifiqui la tecnologia com a eficaç. Per altra banda, la CUP també ha demanat que es facin estudis de qualitat de l'aire que rep la gent a les seves cases durant els episodis de males olors i que els estudis no es limitin a dins de la indústria, com fins ara. Finalment, la CUP també ha exigit a la Generalitat que actuï sobre l'empresa degut als residus que l'empresa escampa als camps del seu voltant degut al vent i a que les seves instal·lacions no estan ben tancades.

Amb aquestes al·legacions la CUP desitja que la Generalitat actuï fermament per controlar de prop aquesta empresa i que es posi solució immediata als impactes ambientals que genera. I si això no es duu a terme per part de Griñó, que es procedeixi a la seva clausura immediata.

La CUP mostra el seu suport a les més de 500 persones i entitats de la Canonja que van signar en contra de l'empresa