Notícies de La Canonja

Què podem fer els municipis per afrontar el canvi climàtic? Vine a la xerrada organitzada per l'assemblea local de la CUP de la Canonja i en parlarem amb:

  • Salvador Lladó (Dr. en microbiologia ambiental i biotecnologia i membre del grup de canvi climàtic de la CUP).
  • Joan Pons (ambientòleg i regidor de la CUP a l'Ajuntament de la Canonja).

L'acte tindrà lloc el divendres 2 de març a les 8 del vespre a l'Ateneu Popular La Mina de la Canonja (C. Raval, 55, baixos).

 

Rajoy (octubre 2007): "Yo de este asunto sé poco, pero mi primo supongo que sabrá. Oiga, he traído aquí a diez de los más importantes científicos del mundo y ninguno me ha garantizado el tiempo que iba a hacer mañana en Sevilla. ¿Cómo alguien puede decir lo que va a pasar en el mundo dentro de 300 años?".

El passat Ple Municipal, celebrat l'1 de febrer, va estar marcat per l'aprovació de les bases que han de regular els ajuts de lloguer per a joves. Des de la CUP vam donar el nostre suport a aquests ajuts, tot i ser conscients que les bases poden ser millorable de cara a futures convocatòries. Però com a punt de partida ens va semblar correcte i creiem que ajudarà a que els joves de la Canonja es puguin emancipar amb més facilitats.

Ja teniu disponible online el nou número de La Timba, la revista de la CUP de la Canonja! En aquesta nova edició hi trobareu articles d'opinió, un resum de la nostra feina a l'Ajuntament, una entrevista al Xavi Milian (cap de llista de la CUP-CC per Tarragona el 21D) i molt més.

El podeu llegir fent clic aquí.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de la Canonja celebrat el passat 30 de novembre va estar marcat fonamentalment pel debat i votació dels pressupostos municipals del 2018. En aquest sentit, la CUP va votar en contra d'aquests pressupostos, ja que representen el mateix que en anys anteriors i en els que la CUP ja hi va mostrar el seu desacord.

Després que fa uns mesos el Grup Municipal de la CUP vam demanar que l'Ajuntament de la Canonja fes mesuraments acústics, per tal de determinar si hi havia o no contaminació acústica al poble, ara la CUP hem tingut accés a l'informe que va emetre la Generalitat al repecte.

En relació a l'Ordenança fiscal número 2, reguladora de l’impost sobre béns immobles, vam proposar noves bonificacions del 50% en edificis amb aprofitament solar tèrmic o elèctric, que garanteixin el màxim d’autosuficiència energètica possible. El compromís que vam aconseguir per part de l’equip de govern fou que s’havia d’analitzar en base al Codi Tècnic d’Edificació i que en les modificacions fiscals pel 2019 s’estudiarà la seva conveniència.

El Ple celebrat el passat 5 d’octubre a l’Ajuntament de la Canonja va rebre la presència d’un nombrós públic, interessat per tots els temes que s’hi havia de tractar com cap altra vegada, però que clarament va estar marcat per dos punts: l’aprovació inicial de les ordenances fiscals pel 2018 i les preguntes relatives a l’actuació de l’Ajuntament vers el referèndum del passat 1 d’octubre.
Pel que fa a les ordenances fiscals la CUP exposarem el següent:

El passat 11 de setembre, a l’acte institucional que es va celebrar al Pati del Castell de Masricart, l’alcalde Roc Muñoz ens va oferir un discurs en el que agafant les paraules d’un article del periodista Juan Cruz titulat “Por amor a Catalunya”, ens acabava dient que el procés d’autodeterminació de Catalunya s’ha convertit en un conflicte social, en un conflicte entre el poble català i el poble espanyol. Res més lluny de la realitat.

Les agrupacions locals del PDeCAT, la CUP i ERC de la Canonja denuncien que l’Ajuntament del seu municipi, governat per majoria absoluta del PSC i encapçalat per l’alcalde Roc Muñoz, no està facilitant la llibertat d’acció política els dies previs al referèndum d’autodeterminació.

Pàgines