Notícies de La Canonja

Seguint en la línia de l’article de la passada edició del butlletí municipal, en el qual denunciàvem el bloqueig de l’Ajuntament a la participació de les entitats al butlletí, aquest mes toca parlar de les Barraques del Mamut. Davant la greu situació per la qual passa les Barraques de la Festa Major de la Canonja, en les quals han abandonat la seva organització diverses entitats, des de la CUP volem reproduir el comunicat que l’Ateneu Popular La Mina ha fet al respecte:

Participar en l’opinió, tan senzill com això és el que van demanar fins a onze entitats de la Canonja a la Regidoria de Comunicació social i Participació ciutadana. Participar a través de la publicació de les seves notícies, la seva actualitat i, per què no, la seva opinió, a la revista municipal que teniu a les vostres mans.

En el Ple del passat 26 de juliol, marcat per pocs punts a l'ordre del dia, la CUP vam donar el nostre suport a punts com les noves bases que han de regir els ajuts d'urgència social a la Canonja. Des del moment que es van plantejar aquests ajuts, la CUP n'hem anat fent el seguiment amb reunions periòdiques amb serveis socials per tal de fer balanç dels ajuts, la seva implementació i la seva millora.

El Ple del passat 6 de juny va estar marcat sobretot per l’aprovació d’una modificació pressupostària que permetrà desenvolupar les propostes sorgides de les votacions dels pressupostos participatius. A més a més, entre d’altres inversions, aquesta modificació permetrà subvencionar al centre de treball i educació especial “La Muntanyeta”. Per altra banda, també es preveu poder adquirir a través de subhasta l’edifici situat a la N340, que actualment és un prostíbul que acumula irregularitats de tot tipus i brutícia al seu entorn.

D'uns mesos ençà, el sistema educatiu i en particular mestres i professorat han patit un setge per part de la política, dels mitjans de comunicació i de la judicatura. S'acusa l'escola d’«adoctrinar» quan el que fan dia rere dia és deixar-se la pell per ensenyar a respectar les persones i l'entorn, i a deixar el món i la societat millor que no ens l'hem trobat.

El passat dimecres 28 de març es celebrà una nova sessió del Ple Municipal de l'Ajuntament de la Canonja. En aquesta sessió no hi hagueren punts importants de debat en l'ordre del dia ordinari, la CUP recolzà tots els punts plantejats, la majoria dels quals en referència als informes d'intervenció i tresoreria efectuats pels tècnics municipals. Així mateix, també recolzarem la modificació fiscal que eliminarà la taxa de les obres menors i la denominació com a "Avinguda de Tarragona" el carrer on s'ubicarà el nou CAP.

Què podem fer els municipis per afrontar el canvi climàtic? Vine a la xerrada organitzada per l'assemblea local de la CUP de la Canonja i en parlarem amb:

  • Salvador Lladó (Dr. en microbiologia ambiental i biotecnologia i membre del grup de canvi climàtic de la CUP).
  • Joan Pons (ambientòleg i regidor de la CUP a l'Ajuntament de la Canonja).

L'acte tindrà lloc el divendres 2 de març a les 8 del vespre a l'Ateneu Popular La Mina de la Canonja (C. Raval, 55, baixos).

 

Rajoy (octubre 2007): "Yo de este asunto sé poco, pero mi primo supongo que sabrá. Oiga, he traído aquí a diez de los más importantes científicos del mundo y ninguno me ha garantizado el tiempo que iba a hacer mañana en Sevilla. ¿Cómo alguien puede decir lo que va a pasar en el mundo dentro de 300 años?".

El passat Ple Municipal, celebrat l'1 de febrer, va estar marcat per l'aprovació de les bases que han de regular els ajuts de lloguer per a joves. Des de la CUP vam donar el nostre suport a aquests ajuts, tot i ser conscients que les bases poden ser millorable de cara a futures convocatòries. Però com a punt de partida ens va semblar correcte i creiem que ajudarà a que els joves de la Canonja es puguin emancipar amb més facilitats.

Ja teniu disponible online el nou número de La Timba, la revista de la CUP de la Canonja! En aquesta nova edició hi trobareu articles d'opinió, un resum de la nostra feina a l'Ajuntament, una entrevista al Xavi Milian (cap de llista de la CUP-CC per Tarragona el 21D) i molt més.

El podeu llegir fent clic aquí.

Pàgines