Barraques del Mamut: així no

Article publicat a la darrera edició del butlletí municipal, en relació a l'organització de les Barraques del Mamut

Seguint en la línia de l’article de la passada edició del butlletí municipal, en el qual denunciàvem el bloqueig de l’Ajuntament a la participació de les entitats al butlletí, aquest mes toca parlar de les Barraques del Mamut. Davant la greu situació per la qual passa les Barraques de la Festa Major de la Canonja, en les quals han abandonat la seva organització diverses entitats, des de la CUP volem reproduir el comunicat que l’Ateneu Popular La Mina ha fet al respecte:

“L’Ateneu Popular la Mina de la Canonja no participarà en la propera edició de les Barraques del Mamut pels desacords amb l’Ajuntament en la forma d’organització i presa de decisions.
En l’última assemblea que l’entitat celebra anualment es va decidir no participar en la propera edició de les Barraques del Mamut que conjuntament organitzaven amb altres entitats del municipi i l’Ajuntament de la Canonja des de l’any 2014.

El model organitzatiu de les barraques havia d’anar avançant cap a una proposta de més autogestió i per tant de crear un espai de col·laboració entre les entitats i l’Ajuntament, ja que aquest és el model de barraques per definició. Aquesta era la idea inicial per la qual el 2014 es va posar en marxa la primera edició de les barraques organitzada per la Coordinadora de Barraques (on ja participava l’Ateneu Popular la Mina) i l’Ajuntament de la Canonja. Anteriorment es duia a terme el Mamut Rock, que era un concert però on no hi havia un treball en comú entre diferents entitats.

Des de l’Ateneu es remarca la manca de voluntat de planificació econòmica de les Barraques per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, l’Ateneu creu que és necessari que les Barraques no siguin un festival amb grans aportacions econòmiques de l’Ajuntament (això és, dels convilatants) sinó que sigui en bona part autogestionat econòmicament per la Coordinadora d’entitats que l’organitzen.

Per altra banda, l’Ateneu també crítica la manca de voluntat de diàleg de l’Ajuntament amb qüestions organitzatives. Des de l’Ateneu no posem en dubte que les Barraques tenen un marcat caràcter políticosocial, però també valorem la pluralitat de les entitats que hi participen. En aquest sentit, denunciem la prohibició de publicar el cartell editat per la Coordinadora per contenir elements satírics amb el municipi a les edicions de l’any 2016 i 2017.

Per tot això, l’Ateneu Popular la Mina demana a l’equip de govern socialista de l’Ajuntament de la Canonja que torni a posar les bases per tal de recuperar les Barraques a partir de la participació de les entitats en la Coordinadora, no com un espai de consulta, sinó com un espai de presa de decisió. I així les Barraques del Mamut tornin a ser l’acte més multitudinari de les festes d’estiu de la Canonja.”

L’Ateneu Popular la Mina de la Canonja no participarà en la propera edició de les Barraques del Mamut pels desacords amb l’Ajuntament en la forma d’organització i presa de decisions